Oudjaarsdag en Nacht

Wijkagenten Kaag en Braassem
Uw wijkagenten

We hebben op 31 december als wijkagenten en als politieteam een “relatief rustige” oudejaarsdag en nacht gehad.
In die zin dat er geen grote wanordelijkheden hebben plaatsgevonden waarbij collega’s gewond zijn geraakt of waarbij zoals we gezien hebben in Rijswijk en Katwijk de Mobiele Eenheid moest ingrijpen.

Ik noem het relatief rustig, omdat er naar collega’s op en rond het DOSR parkeerterrein wel met zwaar illegaal vuurwerk is gegooid door bewoners.
Er is om die reden om extra versterking van andere eenheden gevraagd om de openbare orde te kunnen handhaven.

Er is gelukkig geen collega gewond geraakt. De daders zijn bij ingrijpen door de politie de wijk ingevlucht waardoor geen aanhoudingen verricht zijn.

Er is een ruit van een abri vernield aan de Alkemadelaan en er zijn hekken op de Alkemadelaan gegooid.
Dit bracht een gevaarlijke situatie met zich mee voor verkeersdeelnemers vanwege de mist en duisternis, maar de collega’s hebben tijdig de hekken kunnen verwijderen om ongevallen voor te zijn.

Er was door de gemeenteraad een voorstel aangenomen voor een verbod om carbid af te schieten. Hier zijn wel meldingen van binnengekomen dat dit toch plaats vond zoals we ook meldingen van zwaar (illegaal) vuurwerk binnen kregen. Er zijn hier echter geen aanhoudingen voor verricht.
Met name Hoogmade en Roelofarendsveen sprongen eruit met betrekking tot zwaar illegaal vuurwerk overlast.

Naast deze reguliere toezicht, hadden we op 31 december ook te maken met het fysiek bewaken van een plaats delict in Oud Ade in verband met een strafrechtelijk onderzoek na het aantreffen van een dood persoon in de woning.
Verder ontplofte er in een flatwoning in Alphen aan den Rijn een zwaar stuk vuurwerk waarbij een persoon ernstig gewond raakte en de flat ontruimd moets worden.

Ook hier hebben collega’s ondersteuning aan moeten leveren.

Politiewerk stopt nooit en kent ook eigenlijk geen grenzen als omliggende politieteams hulp nodig hebben van collega’s.
Dit gaat echter altijd ten koste van andere zaken zoals fysieke aanwezigheid in bijvoorbeeld de eigen gemeente Kaag en Braassem.