Handige links

Onderstaand vindt u aantal interessante weblinks van de meest uiteenlopende onderwerpen welke zijn gerelateerd aan welzijn/zorg, zorgverzekeringen, (computer)ondersteuning, nieuwsberichten en vervoer. Door op het logo te klikken wordt de link geactiveerd.

Seniorenplein

Seniorenplein Nederland: een website voor de nieuwsgierige 50-plusser. De beste, handigste en gezelligste websites voor u bij elkaar gezocht en op een eenvoudige manier toegankelijk gemaakt.

Alles in Kaag en Braassem

Alles in Kaag en Braassem: Wij hebben als doel om alles wat gebeurt is en dat nog gaat gebeuren in de gemeente Kaag en Braassem op één overzichtelijke website aan te bieden. Klik vooral rond op de website, ontdek dingen waarvan je nooit hebt geweten dat gemeente Kaag en Braassem ze kon bieden maar boven alles; geniet van alle content! Welkom op allesinkaagenbraassem.nl

Welzijn / zorg

Met dit handige hulpmiddel kan men eenvoudig:
Alle zorgaanbieders in de buurt van Kaag en Braassem vinden en vergelijken.
Adressen van zorgpraktijken vinden.
De contracten van zorgaanbieders bekijken.

Tik op de link om de uitgebreide info te bekijken.

De Driemaster

ActiVite

ActiVite biedt in de regio een compleet aanbod van zorg en welzijn. Welke zorgvraag de cliënt in zijn of haar levensfase ook heeft, wij sluiten hierop aan. Er wordt geboden verpleeghuiszorg, palliatief (terminale) zorg, (gespecialiseerde) wijkverpleging, verzorging, huishoudelijke ondersteuning, thuisbegeleiding, ontmoetingscentra Dementie, dagverzorging, gemaksdiensten aan huis en cursussen.

Zorgbelang

Zorgbelang Zuid-Holland is gericht op het verbeteren van zorg en hulp vanuit het perspectief van de cliënt. Wij werken met en voor patiënten, cliënten en burgers die afhankelijk zijn van zorg en hulp, in opdracht van gemeenten, zorgverzekeraars en zorgaanbieders in de brede gezondheidszorg.

Zorgverzekeringen

Zorg en Zekerheid

Alles over zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid waar leden kunnen profiteren van korting op de premie van de zorgverzekering.

Zilveren Kruis

Alles over zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea waar leden kunnen profiteren van korting op de premie van de zorgverzekering.

(Computer-) ondersteuning

Het Juridisch Loket

Het Juridisch Loket helpt iedereen die een juridische vraag heeft. Vaak krijgt u meteen antwoord. Is dat niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat uw probleem wat ingewikkelder is? Dan verwijst men u door naar de juiste instantie.

regelhulp

Regelhulp geeft een overzicht van zorg, hulp en financiële steun. U kunt online voorzieningen aanvragen of contact leggen met de juiste organisatie.

Seniorweb

Seniorweb is een landelijke organisatie ter bevordering van het computer- en internetgebruik bij senioren. Regelmatig worden er cursussen georganiseerd in de gemeente Kaag en Braassem.

Steffie

Steffie: op deze website wordt op eenvoudige manier uitgelegd hoe het internet, surfen, zoeken en e-mailen werkt en laat men zien hoe de NS-betaalautomaat, een bankpas en een chipknip werkt.

Wikipedia

Wikipedia is een (gratis) internet encyclopedie. De artikelen in deze encyclopedie behoren een neutraal standpunt in te nemen. Wikipedia is in principe door iedereen die te goeder trouw is, te bewerken.

Nieuwsberichten

Alles zelf

Alleszelf.nl is een platform dat ouderen elke week helpt om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen – tot op de hoogste leeftijd.

De Zonnebloem

De Zonnebloem zet zich in voor mensen die door een fysieke beperking maar moeilijk de deur uit komen en graag in contact komen met anderen. Door het organiseren van huisbezoek en activiteiten brengen de vrijwilligers de buitenwereld weer bij de mensen binnen.

Vervoer

Fietsmaatje

Fietsmaatjes Kaag en Braassem: Is bedoeld voor mensen die graag fietsen, maar dit door omstandigheden niet meer zelfstandig kunnen of willen. Samen met een vrijwilliger kunt u dan genieten van de omgeving. Ook als u het gezellig vindt om als vrijwilliger samen met een gast tochtjes te maken, bent u van harte welkom!

ANWB AutoMaatje

ANWB AutoMaatje: Bent u zelf minder mobiel en voor uw vervoer afhankelijk van anderen? En moet u daardoor teveel thuisblijven? U kunt  onze vrijwilligers (Maatjes) ook inschakelen om gezellig samen met u leuke dingen te ondernemen zoals een bezoek aan een museum, de markt enz. Het samen met iemand op stap gaan maakt het verschil tussen AutoMaatje en  de Regiotaxi of Valys. Om van deze dienst gebruik te maken kunt u een gratis lidmaatschap op Welzijn Thuis aanvragen.

Regiotaxi

De Regiotaxi haalt u op en brengt u naar de bestemming waar u moet zijn. Onderweg kunnen ook andere passagiers instappen en naar hun bestemming gebracht worden. Hierdoor liggen de tarieven lager dan bij gewone taxi’s.