Startpunt geldzaken

Wilt u vaker geld overhouden aan het einde van de maand? Geeft u teveel geld uit en wilt u besparen? Of heeft u geldzorgen? De gemeente werkt samen met Startpunt Geldzaken. Bij Startpunt Geldzaken kunt u op een handige manier online tips krijgen over geld. Tips om uw uitgaven te verlagen en uw inkomsten te verhogen. Of tips om stap voor stap uit de geldzorgen te komen. En als u geld over hebt, kunt u zien wat in uw situatie verstandige keuzes zijn. Startpunt Geldzaken is gratis en anoniem. Er worden geen persoonsgegevens gevraagd. U vindt het Startpunt Geldzaken op de website van de gemeente: www.kaagenbraassem.nl/geldzaken. Heeft u geen toegang tot het internet of komt u er niet uit, dan helpt de Papierwinkel van De Driemaster u graag. U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 06 – 16695232 (maandag t/m donderdag van 9 tot 17 uur).

Er zijn verschillende geldplannen waar u gebruik van kunt maken. Onderstaand een greep uit het aanbod:

Kom uit de geldzorgen

Komt u regelmatig geld tekort? Dan wijst het geldplan ‘Kom uit de geldzorgen u stap voor stap de weg om uit de geldzorgen te komen.

Beter rondkomen

Wilt u elke maand geld overhouden Kijk dan naar het geldplan ‘Beter rondkomen’ met tips om uw inkomsten aan te vullen en op uitgaven te besparen.  

Sparen, aflossen of beleggen

Hebt u geld apart gezet? Dan is de vraag of u daarmee wil sparen, aflossen of beleggen. Het geldplan ‘Sparen, aflossen of beleggen’ helpt u daarbij.

Studie (klein)kinderen

Wilt u geld sparen voor de studie van uw kind of kleinkind? Bepaal zelf welk bedrag u spaart. En bekijk wat het oplevert als u dit spaart of belegt. Gebruik daarvoor het geldplan ‘Studie (klein)kinderen’.

Pensioen

Wilt u iets doen aan uw pensioen? Wat kunt u doen aan uw pensioen? Praktische tips voor nu en later. Kijk op het geldplan ‘Pensioen’.

Scheiden

Als u wilt scheiden, moet u veel regelen. Met dit geldplan wordt op basis van enkele gegevens een eerste indicatie over financiële consequenties. Ook worden tips gegeven over vervolgstappen. Bekijk het geldplan ‘Scheiden’.