Ouderenadviseur

Ondersteuning voor Senioren

De ouderenadviseur kan ouderen onafhankelijk helpen keuzes te maken.

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, dat is de wens van velen. Dat klinkt eenvoudig, maar dat is het niet.

Wie voor het eerst hulp nodig heeft op gebied van zorg, wonen of welzijn, weet dikwijls niet waar men dit kan aanvragen. Men ziet op tegen de lastige formulieren met de vele vragen. Tevens veranderen diverse regelingen, denk maar aan financieel, huisvesting en verzekeringen nogal eens. Helaas komt u ook daardoor steeds vaker voor lastige keuzes te staan.

Natuurlijk is het van groot belang dat u, als oudere, zelf kan blijven bepalen hoe u uw leven inricht. Maar wellicht heeft u hierbij enige ondersteuning nodig. Hiervoor kunt u een beroep doen op één van de “ouderenadviseurs”.

Wat doet de ouderenadviseur?

  • Een ouderadviseur is onafhankelijk in de ondersteuning, bemiddeling of verwijst op verzoek van uzelf op gebied van wonen, welzijn, zorg, inkomen en recht (of andere relevante zaken). Het takenpakket kan het hele scala van sociale regelgeving en regionale en lokale (zorg)voorziening en diensten beslaan.
  • De concrete taak is afhankelijk van de vraag van de oudere. Centraal staat het goed te kunnen luisteren en samen met u bekijken waar en hoe we de antwoorden en of oplossingen voor u vragen kunnen vinden. Wij dragen u zo de mogelijkheden aan en wijzen u de weg en begeleiden u, indien u dit wenst.
  • Maar uzelf blijft altijd verantwoordelijk voor de besluiten.

De ouderenadviseur biedt u:

  • Vraagverheldering
  • Hulpvraag signaleren, inventariseren en registreren
  • Geven van voorlichting, informatie en advies
  • Bieden van individuele ondersteuning aan hulpvragers
  • Doorverwijzen

Heeft u vragen bel ons, wij staan u graag bij. Het advies is onafhankelijk en kosteloos!

Ouderenadviseur Kaag en Braassem

Hoe te bereiken?

Direct zelf contact opnemen kan ook. Dus heeft u vragen over wonen, zorg, welzijn of inkomen? Of kent u ouderen waarvan u denkt dat ze hulp kunnen gebruiken? Bel voor een afspraak naar de ouderenadviseur.

De ouderenadviseur Rettie Bentvelsen is bereikbaar via de infolijn van De Spil van 09.00 – 11.00 uur telefoonnummer 071 3317967 of 06 51103212 of via mailadres: r.bentvelsen@dedriemaster.nu