Bericht van: STIWO

Energietoeslag

Om de stijgende energieprijzen te compenseren krijgen huishoudens met een laag inkomen een éénmalige energietoeslag. Om in aanmerking te komen voor de energietoeslag moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U woont in de gemeente Kaag en Braassem.
  • U heeft een geldig Nederlands identiteitsbewijs of verblijft rechtmatig in Nederland.
  • U betaalt de energiekosten van uw woonadres.
  • Uw gezamenlijk inkomen is niet hoger dan 120% van het voor u geldende sociaal minimumbedrag per maand.

De gemeente Alphen aan den Rijn voert de éénmalige energietoeslag uit voor de gemeente Kaag en Braassem. Meer informatie staat op de website van de gemeente Alphen aan den Rijn. Hier kunt u ook uw aanvraag indienen. Heeft u hulp nodig bij het invullen van dit aanvraagformulier? Neem dan contact op met De Papierwinkel van De Driemaster via het nummer: 06-16695232. U kunt ook een mail sturen naar papierwinkel@dedriemaster.nu.

Huishoudelijke Ondersteuning vanuit de Wmo

De vraag naar huishoudelijke ondersteuning vanuit de Wmo neemt toe. Onze huidige aanbieders doen er alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen de ondersteuning krijgt die ze nodig hebben. Echter er is op dit moment sprake van een landelijk personeelstekort waardoor het voor onze aanbieders steeds moeilijker wordt om geschikt personeel te vinden. 

Het gevolg hiervan is dat niet iedereen meer de hoeveelheid uren ondersteuning kan krijgen die ze gewend zijn te krijgen. De aanbieders willen desondanks iedereen helpen en zoeken naast nieuw personeel ook naar oplossingen om iedereen te kunnen (blijven) helpen. Wij bedanken voor uw begrip ook namens onze aanbieders.

ANWB AutoMaatje

Graag brengen wij de ANWB AutoMaatje opnieuw onder de aandacht. ANWB AutoMaatje is een service waarbij vrijwillige chauffeurs, met hun eigen auto, minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. Je betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van € 0,35 per kilometer en eventuele parkeerkosten aan de vrijwillige chauffeur. Het vervoer vindt plaats van deur tot deur op de afgesproken tijd.

Wilt u gebruik maken van ANWB AutoMaatje Kaag en Braassem? Dan belt of mailt u uiterlijk twee werkdagen van tevoren met ANWB AutoMaatje Kaag en Braassem via Tom in de Buurt op telefoonnummer: 06 38 540 216 of via de mail: automaatje@dedriemaster.nu.