Ouderen-adviseur Kaag en Braassem

Ouderen-adviseur Kaag en Braassem

Kennismaking met ouderenadviseur Rettie Bentvelsen

“Ik kom vaak pas in beeld als dingen niet meer lukken” zegt ouderenadviseur Rettie Bentvelsen.
Rettie woont met haar gezin sinds 2005 in Roelofarendsveen en is meer dan 10 jaar ouderenadviseur in Kaag en Braassem. Zij is in dienst van SWO De Spil en werkt in het team van de Driemaster.

Wat doet een ouderenadviseur?

Een ouderenadviseur gaat bij ouderen op huisbezoek en helpt hen met problemen op het gebied van gezondheid, wonen, mobiliteit, sociale contacten en activiteiten, mantelzorgondersteuning of financiën.
De ouderenadviseur kijkt van geen enkele vraag op en helpt u met raad en daad als u dat wilt. Vraagt u zichzelf wel eens af welke voorzieningen voor u geschikt zijn en hoe u die aan moet vragen. Dan is dat het moment om een afspraak te maken met de ouderenadviseur.

De ouderenadviseur biedt u een luisterend oor, geeft advies of andere hulp en probeert samen met u tot een passende oplossing te komen. Zij kan u helpen met het aanvragen van een WMO voorziening of het aanmelden bij een thuiszorg organisatie. Zij kent de mogelijkheden en regelingen in Kaag en Braassem en kan u dus over veel zaken informeren en adviseren. Haar advies is gratis en onafhankelijk.

Mantelzorgondersteuning

De ouderenadviseur werkt nauw samen met de mantelzorgconsulenten Wendy, Thécla en Manon van de Driemaster. Samen hebben zij een groep vrijwilligers, die respijtzorg bieden om de mantelzorger te ondersteunen.

De huisartsen van Kaag en Braassem verwijzen met  “Welzijn op Recept” graag door naar de ouderenadviseur of de mantelzorgconsulent.

Hoe te bereiken?

Direct zelf contact opnemen kan ook. Dus heeft u vragen over wonen, zorg, welzijn of inkomen? Of kent u ouderen waarvan u denkt dat ze hulp kunnen gebruiken? Bel voor een afspraak naar de ouderenadviseur of mantelzorgconsulent.

De ouderenadviseur Rettie Bentvelsen is bereikbaar via de infolijn van De Spil van 09.00 – 11.00 uur telefoonnummer 071 3317967 of 06 51103212 of via mailadres: r.bentvelsen@dedriemaster.nu

De mantelzorgconsulenten van de Driemaster Wendy Nederend en Thécla Ammerlaan en Manon Kuipers bereikt u op: mantelzorgpunt@dedriemaster.nu
Voor meer informatie zie ook  www.swo-kaagenbraassem.nl of www.dedriemaster.nu