Van de nieuwe voorzitter

Van de nieuwe voorzitter

De nieuwe voorzitter van Kaag en Braassem Ouderen, Ruud Stikkelbroeck, doet een oproep voor nieuwe leden. “Als nieuwe voorzitter van Kaag en Braassem Ouderen heb ik in deze coronaperiode ruim de tijd om na te denken over de toekomst van onze club. We hebben nu 1060 leden. Langzaam, maar zeker daalt het ledenaantal door overlijden. Nieuwe aanwas is er op dit moment nauwelijks. Wat bij mij de vraag oproept: “ Hoe kunnen we er voor zorgen, dat we meer leden krijgen?”, aldus Ruud Stikkelbroeck”

Wat houdt het limaatschap van Kaag en Braassem Ouderen in?
Het lidmaatschap bedraagt op dit moment 22 Euro per jaar. Een deel van dit bedrag gaat naar de landelijke organisatie en naar de afdeling KBO/PCOB Zuid Holland. Zij ondersteunen veel projecten voor ouderen en zijn landelijk vertegenwoordigd in allerlei organisaties en in de politiek. Kortom zij behartigen de belangen van ouderen in de provincie en op landelijk niveau.

Bij het lidmaatschap ontvangt u elke maand een tijdschrift met interessante artikelen en wordt u op de hoogte gehouden van allerlei nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast krijgt u korting op een rijbewijskeuring, ziektekostenverzekering, horeca, Pc gebruik en diverse andere winkels.

Deelmane aan lokale activiteiten georganiseerd door Kaag en Braassem Ouderen.
De laatste activiteiten, varen met de Koningin Juliana, een gastoptreden van Patrick Deeters en een modeshow waren een groot succes. Ondanks dat er door de coronamaatregelen, maar een beperkt aantal leden aan kon deelnemen. Helaas moet Plein 13 nu vier weken dicht, waardoor de bingo vervalt. Het kerstdiner dat gepland staat, gaat als de voorspellingen zo somber blijven, waarschijnlijk niet door.

Maar als onverbeterlijke optimist houd ik mij vast aan het idee, dat er uit deze ellende iets goeds opbloeit en we de toekomst positief tegemoet kunnen treden. Laten we met zijn allen de schouders er onder zetten en degene helpen die door deze crisis hard getroffen worden. Je zult maar werken in de horeca, cultuursector of gezondheidszorg. Het gaat weer goed komen! Hoop doet leven.

Wij zijn al drukdoende om voor ieder, gezellige uitjes, bijeenkomsten en dergelijke te bedenken en te organiseren. Ook voor de vijftigplussers. Aanmelden als lid kan bij Tom Opdam via E-mail: kbo.kaagenbraassem.ledenadm@gmail.com.

Ruud Stikkelbroeck, voorzitter